Vill du sporta i vinter?

När man tänker på skidsportar är det just ofta slalom som de allra flesta tänker på, faktum är att det finns otroligt många fler skidstilar som man kan syssla med och man behöver därför inte begränsa sig till slalom när man vill ut och röra på sig. Istället kan man med mycket god framgång hitta mängder med andra skidsporter som man kan syssla med.

  • Längskidåkning är som exempel en mycket populär skidsport som helt enkelt går ut på att man ska ta sig fram i ett spår. Detta kan vara mycket fysiskt påfrestande men det är samtidigt ett mycket skönt sätt att ta sig fram på, samtidigt som många upplever att det är avslappnande. Vasaloppet är ett exempel på ett lopp som utförs på längdskidåkning och det är tusentals svenskar som deltar varje år. Man kan delta oavsett hur avancerad man är i detta lopp och det krävs inte att man är en proffsskidåkare för att man ska kunna vara med.
  • Storslalom är en annan gren inom skidåkning som man kan tävla i, detta är en gren inom alpin skidsport och innebär att man ska ta sig genom en bana som slingrar sig med olika hinder och portar. Detta är för många en mycket utmanande sport och det är även en sport som man kan betta på. I storslalom är det mycket närmare mellan portarna än det är i slalom och därför är detta en sport som har mycket mer action i sig
  • Super-G är ett mellanting mellan störtlopp och storslalom och detta är en så kallad fartgren där man åker väldigt snabbt och i hög fart nedför en backe och mellan portar. Portarna är glesare placerade och i ungefär på samma sätt som i storslalom men hastigheten är mycket högre och det är just detta som skiljer dem åt.